POLITYKA PRYWATNOŚCI

Szanowny Użytkowniku!

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Ciebie przez serwisy internetowe należące do „4Kraft” sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Tatrzańska 1/5, 60-413 Poznań, KRS numer 0000378767, NIP: 7811861679, REGON: 301679527. W dokumencie tym uwzględniono obowiązujące przepisy, w szczególności przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Dokładamy wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Twojej prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych oraz w tym celu podejmujemy wszelkie niezbędne działania.

1. KTO PRZETWARZA TWOJE DANE?
Administratorem Twoich danych jest „4Kraft” sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Tatrzańska 1/5, 60-413 Poznań, KRS numer 0000378767, NIP: 7811861679, REGON: 301679527 (zwana dalej jako „My”). Jednocześnie jesteśmy podmiotem odpowiedzialnym za przetwarzanie Twoich danych osobowych.

2. JAKIE DANE GROMADZIMY?

2.1 PLIKI COOKIES
W sytuacji kiedy korzystasz z naszych stron internetowych, z Twojej przeglądarki internetowej pobierane są i zapisywane informacje, które niejednokrotnie stanowią dane osobowe. Zbierane są dane między innymi w formie plików cookies. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Ciebie i dostosować indywidualnie dla Ciebie nasze witryny. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość, zawierają także dane dotyczące aktywności na danej stronie internetowej.

Cookies wykorzystywane są w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem przez Ciebie z naszych serwisów. Cookies umożliwiają w szczególności:
a) dostosowanie zawartości stron internetowych do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb;
b) weryfikację sposobu korzystania przez Ciebie z naszych serwisów oraz tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób także inni użytkownicy korzystają z naszych stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

Wykorzystywane przez nas pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia  przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Ciebie z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Twoje hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie ze strony internetowej.

2.2 ZARZĄDZANIE USTAWIENIAMI PLIKÓW COOKIES
W każdej chwili możesz zmienić ustawienia w sekcji, dotyczącej ustawień plików cookies. Masz przy tym możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu do plików cookies. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie z Witryny będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

Większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z tych plików za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Witryny. W razie problemów doradzamy skorzystać z pliku pomocy przeglądarki lub skontaktować się z producentem przeglądarki, z której korzystasz.

W przypadku chęci zmiany dotychczasowych ustawień możesz dokonać wyboru, na które z wymienionych rodzajów plików cookie (poza niezbędnymi) wyrażasz zgodę. Pliki tzw. niezbędne gromadzone są przez nas w związku z umożliwieniem Ci skorzystania z naszego Serwisu. Ich wyłączenie uniemożliwiłoby Ci wyświetlenie treści zawartych w Serwisie.

Pliki cookies niezbędne
Należą do nich pliki, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu oraz pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;

Pliki cookies związane z funkcjonalnością
Są to pliki umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację Twojego interfejsu, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzisz, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

Pliki cookies związane z wydajnością
Te pliki cookies, umożliwiają nam zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu, pomagają nam udoskonalać witrynę. Dzięki tym plikom często mamy możliwość szybszego przetworzenia Twojego żądania oraz możemy zapamiętać Twoje ustawienia Wyłączenie tych plików może spowodować nieprawidłowości w wyświetlaniu treści i spowolnione działanie strony.

Pliki cookies związane z treściami reklamowymi
Pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Ci treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań dzięki którym reklamy zarówno na tej stronie jak i poza nią są zgodne z Twoimi preferencjami. Wyłączenie tych plików cookie może spowodować wyświetlanie zawartości stron internetowych Serwisu niedostosowanych do Twoich zainteresowań. Korzystanie z Serwisu może być wówczas mniej zoptymalizowane.

3. CELE W JAKICH GROMADZIMY TWOJE DANE OSOBOWE
Twoje dane wykorzystujemy dla zoptymalizowania funkcjonalności naszych serwisów. Część danych, które od Ciebie zbieramy jest niezbędna do korzystania z naszych serwisów, w tym w szczególności są to pliki cookie tzw. niezbędne. Bez ich przekazywania nam nie byłoby możliwe korzystanie z naszej strony.

Niejednokrotnie korzystanie z pełnej funkcjonalności naszych serwisów będzie wymagało przekazywania nam także dodatkowych danych oraz wyrażenia zgody na ich przetwarzanie przez nas. Dzięki tym danym jesteśmy w stanie dostarczyć Ci zindywidualizowaną reklamę naszych produktów.

Dane te są także zbierane, aby ulepszać nasze produkty i wyświetlać Ci informacje o nich. Dzięki danym uzyskanym od Ciebie oraz wyrażonej przez Ciebie zgodzie możemy dostarczać Ci spersonalizowane subskrypcje (pocztą e-mail). Dzięki nim wiemy co Cię interesuje i możemy wysłać Ci zindywidualizowane materiały marketingowe.
Te wszystkie informacje pomagają nam ulepszać jakość świadczonych przez nas usług. Lepiej rozumiemy preferencje kontrahentów a nadto możemy weryfikować błędy pojawiające się w funkcjonalności strony i reagować na nie.

W przypadku kiedy będziesz się z nami kontaktować za pośrednictwem formularzy kontaktowych dostępnych w naszych serwisach, Twoje dane będą wykorzystywane w celu udzielenia odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie/ obsługę Twojego zgłoszenia.

4. NARZĘDZIA, KTÓRE STOSUJEMY
W celu umożliwienia nam wykorzystania w sposób zoptymalizowany treści zawartych między innymi w gromadzonych plikach cookies korzystamy z narzędzi analitycznych, umożliwiających zarządzanie reklamą i marketingiem świadczonych usług i produktów. Narzędzia te pozwalają nam także na takie przetworzenie informacji zawartych w plikach cookie, którego wspomagają nasze prace badawczo-rozwojowe nad produktami. Jest to możliwe dzięki dostarczanym nam statystykom związanym z zainteresowaniem poszczególnymi produktami.
Narzędzia te przetwarzają Twoje dane w sposób zautomatyzowany (profilowanie).
Są to takie narzędzia jak na przykład te dostarczane przez Google (Google Analytics, Google Tag Manager, Google AdWords i inne), narzędzia umożliwiające remarketing naszych produktów oraz rejestrujące Twój ruch na stronie.

5. ŚRODKI TECHNICZNE
Dokładamy wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Twoje dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów, połączeń, w szczególności komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

6. ODBIORCY TWOICH DANYCH
W niektórych sytuacjach mamy prawo przekazywać Twoje dane osobowe, jeśli będzie to konieczne, abyśmy mogli wykonywać nasze usługi.
Będziemy przekazywać dane dwóm grupom:
• osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki,
• podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie, np. firmom zajmującym się obsługą naszych systemów teleinformatycznych lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne.

7. OKRES PRZECHOWYWANIA TWOICH DANYCH
Dane z plików cookies przechowujemy średnio przez okres 50 miesięcy
W przypadku udzielania odpowiedzi na Twoje zapytania, Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane do czasu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie. Po udzieleniu odpowiedzi na zadane pytanie Twoje dane mogą być przez nas przechowywane, ale jedynie przez okres czasu odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń, jakie mogą być podnoszone wobec nas i jakie mogą przysługiwać nam wobec Ciebie.

8. TWOJE PRAWA
W stosunku do przetwarzanych przez nas danych masz prawo do:
1) sprostowania Twoich danych,
2) ograniczenia przetwarzania Twoich danych,
3) przeniesienia swoich danych,
4) usunięcia danych przetwarzanych bez podstawy prawnej,
5) dostępu do danych (w tym celu zgłoś się do nas, aby uzyskać kopię swoich danych przetwarzanych przez nas),
6) sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych z podaniem odpowiedniej podstawy prawnej, odnoszącej się do konkretnej sytuacji faktycznej,
7) prawo odwołania wyrażonej przez Ciebie zgody w dowolnej chwili, w przypadku kiedy wyrażałeś zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza obowiązujące przepisy prawa, od 25 maja 2018 r. masz uprawnienie do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych.

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, lecz konieczne dla skorzystania z niektórych usług.

9. ZMIANY NASZEJ POLITYKI PRYWATNOŚCI
Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony Twoich danych. Rozwój technologii oraz naszej oferty powoduje, że Polityka Prywatności może ulegać zmianom.

10. PYTANIA I ZASTRZEŻENIA
Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być kierowane mailowo pod adres email: office@4kraft.com